maanantai 31. elokuuta 2015

Gug-elämää

 Tässä on maisema, jota olen tuijotellut varmaan eniten koko täälläoloaikanani:


Samoin tässä: 


Byplanvejens Skolen bussipysäkki on kuin ovi ulkomaailmaan - siitä hyppään bussiin kun menen minne tahansa tätä lähiötä kauemmaksi. Keskustaan on kotoa 3,5 km ja yliopistolle varmaan aika lailla sama matka - ei mitään ihan tosta vaan käveltäviä etäisyyksia, vaikka molemmat olenkin jo kertaalleen ehtinyt tallustaakin. 

Tämä lähiö on mukava ja rauhallinen. Ympärillä asuu paljon eläkeläisiä ja lapsiperheitä, ison tien varressa on pitkä rivi rautakauppoja ja vastaavia putiikkeja. Vaikka liikenteen humina kuuluu öisinkin sisälle, kävelee silti puistoon viidessä minuutissa, mikä on mieletäni ehkä kuitenkin kivempi kuin että keskusta olisi niin lähellä. Sinne tulee lähdettyä usein muutenkin, mutta jos asuisi siellä, en tiedä tulisinko koskaan tänne. 

Ruokakaupatkin ovat suht lähellä - bussilla pääsee melkein Lidlin ovelle, eikä sinne kyllä kävelekään kovin kauaa. Samoin moni muu kauppa on bussireitin varrella, ja vaikkei nyt ihan kävely- niin ainakin pyörämatkan päässä. Eilen kävelin myös uimahalliin, joka on muuten kätevästi yliopistolle vievän reitin varrella. 

Gug - eli tämä lähiö - levittäytyy Aalborgia halkovan itäisen kukkulan rinteeseen. Melkein joka paikasta onkin hienot maisemat läntiselle kukkulalle ja sen taakse katoaviin auringonlaskuihin. Vähän oranssia iltataivasta näkyy usein myös oman ikkunan nurkasta - mikä voisikaan olla parempaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti