tiistai 1. syyskuuta 2015

Østre Anlæg

Eri viestimiin tipahtelee jatkuvalla syötöllä kutsuja erilaisiin tapahtumiin. Olisi hengailua, tervetuloiltoja, bileitä, ties mitä... Kaikkeen ei jaksa mitenkään osallistua, mutta sunnuntaina päätin olla reipas ja lähteä vielä illalla grillailemaan puistoon. 

Grilli-illan kutsussa toivotettiin tervetulleeksi hengailemaan Østre Anlæg -nimiseen puistoon keskustan liepeille. Koko paikka oli ihan tuntematon, mutta kartasta tsekattuani huomasin, sen olevan ihan keskustaan vievän bussireitin varrella. Puisto sijaitsi alueella, jonka nimeä en tiedä (joten kutsun sitä bussipysäkin mukaan Bornholmsgadeksi) mutta josta kovin tykkään. 


Grillailuhengailu oli kovin mukavaa - vanhoja tuttuja, uusia tuttuja, pari kämäistä minigrilliä joista tuli sopivasti savun hajua ja kesäfiilistä, sekä ilta-auringon viimeiset säteet. Nurmikolla tarkeni vielä istuskella teepaidassa, ja hyttysten sijaan sai huiskia hämähäkkejä kimpustaan. 


Mutta melkeimpä vielä grillailua kivempaa (no ei nyt ihan) oli löytää kyseinen puisto! Østre Anlæg oli aivan valloittava, kauniisti hoidettu ja idyllinen. Pensasaitojen ymäröimältä alueelta löytyi niin lampi ankkoineen, pensasaitalabyrintti kuin suojaisia kujia. Myös isot nurmikkoalueet jalkapallokenttineen ja leikkipuistoineen tulivat vastaan. Sunnuntai-illan tunnelma oli kaunis ja rauhallinen, ihmiset istuskelivat ja kävelivät rauhaksiin ja lokit huutelivat taivaalla.


Jotenkin puisto toi todella paljon mieleen Kööpenhaminan. Fiilis tuli jo ympäröivästä naapurustosta korkeine punatiilitaloineen ja polkupyörineen. Sisällä puistossa oli sama tunnelma kuin Kööpenhaminan järvien ympärillä - rauhallinen mutta virkeä, kaunis mutta kotoisa. Huomasin, miten erilainen Aalborg oikeastaan on Kööpenhaminaan nähden, ja miten taidan vähän kaivata Köpikseen. Toisaalta taas oli ihana löytää pala tuota kaupunkia täältä läheltä. Østre Anlægiin tulen varmasti palaamaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti