lauantai 5. syyskuuta 2015

Sananen säästä

Tänään herätessäni satoi kaatamalla. Jotenkin en edes yllättynyt. Kahden täällä vietetyn viikon jälkeen on tullut hyvin selväksi se, mitä tarkoittaa typical Danish weather

Milloin tahansa saattaa sataa. Sääennusteita on turha tutkia - parempi on katsoa taivaalle ja arvoida, millainen sää on seuraavan viiden minuutin ajan. Sitten se on jo voinutkin muuttua ties miksi. Esimerkkinä annan seuraavan kuvan: toisaalla näkyy sinistä taivasta, toisaalla pilviä, ja kuvan ottajan kohdalla sataa kaatamalla. Kun ehtii saamaan takin päälleen, on sade saattanut jo lakata. 



Syksyn täkein hankinta olikin kumisaappaiden ostaminen. Hakusessa on myös pitkä hyvä sadetakki. Sellainen, jonka kanssa voi pyöräillä, ja joka on niin mukava ja edustuskelpoinen, että sitä voi käyttää joka päivä. Ilman takkia tai sateenvarjoa ei nimittäin todellakaan ole asiaa ulos - kaikista aurinkoisin aamukin saattaa kääntyä kaatosateeksi ihan hetkessä. 


Sade ei sinänsä haittaa (tai no, olisihan auringonpaiste toki kivempaa), mutta tämä yllätyksellisyys ja sateessa liikkumisen logistiikka ovat vielä vähän hakusessa. Vaikka Turussakin sataa ja tuulee syksyisin, on Atlantilta puhaltavat sadepilvet kuitenkin ihan eri luokkaa. Mutta kuten olen vähän kauempaa ja lämpimämmistä oloista tänne saapuneille sanonut, se on vain pukeutumiskysymys miten näissä säissä pärjää. Lenkillekin voi mennä sateessa, ja parempi mennäkin, muuten voi käydä niin ettei koskaan tule lähteneeksi ulos. 


Pukeutumiskysymys ja asennekysymys. Nää sateisella lenkillä tavatut kaverit ainakin olivat ihan cooleina kaatosateessa, joten eiköhän se multakin pian taas onnistu. Sitä päivää odotellessa voin iloita bussikortistani, jolla voin nytkin suhauttaa keskustaan sadetta vältellen. 

EDIT: Tänään myös ainoa sateenvarjoni hajosi. Maanantaina siis varjo- ja takkikaupoille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti