lauantai 15. elokuuta 2015

Kun toivotaan ei mitään

Sitä taitaa olla aikuinen, tai ainakin aikuiseuuden kynnyksellä, kun oman ikäiset kaverit alkaa menemään naimisiin. Viime viikonloppuna juhlittiin serkkuni häitä seuvun kesken, ja tuo rakkauden juhla oli kyllä vallan suloinen ja rento. Häät tuovat tullessaan kuitenkin häälahjojen pohdinnan. Mitä antaa toiselle, kun kaikilla niin usein nykyään on jo kaikkea? 

Tällä kertaa lahjan pohtiminen oli tuplasti hankalampaa, sillä hääpari ei toivonut mitään. Toisaalta lahjoja ei kovin tiukkaan kiellettykään, joten jotakin oli kiva viedä. Antaa jokin muisto päivästä ja juhlista, jotain kivaa uutta elämää ilahduttamaan. 


Siskojen kanssa päädyttiin ostamaan yhdessa Saana ja Olli -merkin Turku-aiheinen kangaskassi. Idea vaikutti ihan hyvältä; jotain pientä ja käytännöllistä, joka on kuitenkin arvokasta ja vielä muistuttaa hääparia Turkuun tekemästään häämatkasta. Omia arvoja hivelivät myös kassin paikallisuus ja ekologisuus. 

Saana ja Olli on turkulainen designyritys, joka tuottaa tuotteensa mahdollisimman lähellä ja käyttää kankaissaan ekologista hamppua. Hamppu on puuvillaan verrattuna paljon parempi niin ilmastolle ja maaperälle kuin myös satoisampi ja ilman lannoitteita tai myrkkyjä kasvava kasvi. Lahjaidea oli siis win-win-win-win -tilanne - kaikki voitti, niin suomalainen design, antajat, saajat ja maailma. 


Ylipäätään Saana ja Ollin meininki on tosi symppis - postissa tilatun kassin mukana oli jopa suloinen kortti jossa kiitettiin ostoksesta. Tuli hyvä mieli. Ja kuulemma hyvä mieli tuli myös hääparille - sehän tässä kuitenkin oli pääasia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti