keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kildeparken

Perjantaina vietin perhe-illan. Jonkun järjestön kasaaman ohjelman kautta pääsin kylään tanskalaisen perheen luo. Pointtina oli kai tutustuttaa paikallisia ja vaihtareita, näyttää tanskalaista kulttuuria ja sen sellaista. Mulle ilta oli enemmänkin rentoutumista ja yhdessäoloa - perhe johon pääsin kylään oli aivan ihana, ja maittavan ruoan äärellä rupateltiin monta tuntia. 

Hyvän ruoan ja seuran lisäksi sain menovinkkejä kotikaupunkiin. Yhden niistä kävin tsekkaamassa heti lauantaina, ja aurinkoinen päivä olikin ihan loistava Kildeparkeniin tutustumiseen. 


Rautatieaseman takana levittäytyvä Kildeparken on suurimmalta osalta ihan tavallinen puisto. Tai no tavallinen sellaisella eurooppalaisella tavalla - suihkulähteitä ja puukujia, patsaita ja pensasaitoja. Välillä tuntui silta kuin olisi ollut Ranskassa. Se ei kuitenkaan ole puiston juju, vaan yhteen nurkkaan 1987 perustettu Musiikkipuisto. 


Ainoa laatuaan maailmassa, Musiikkipuisto on muistomerkki kaikille viereisessä kulttuurikeskuksessa esiintyneille nimekkäille esiintyjille. Aalborgiin saavuttuaan tähti tuodaan puistoon ja laitetaan istuttamaan puu. Puun viereen asennetaan sitten pieni kaiutin, josta painamalla voi kuulla pätkän artistin musiikkia. Käyskennellessäni puistossa ilmassa soi sekaisin ainakin Beyoncé, Guns and Roses, Wienin Filharmonia ja Elton John. Lapset juoksentelivat painelemassa nappuloita ja paikassa oli oikein mukava fiilis. Tosi hauska idea!




Kildeparkenissa mietin, miten Tanskassa on niin monen eri maan hyvät piirteet yhteen kerättynä. On nämä ranskalaiset puistot, on Hollannin tasaiset maisemat, on Saksan monikulttuurisuus ja Keski-Euroopan vanhat kaupungit. On sellainen italialainen elämänilo ja suomalainen rauhallisuus samassa. Aika mainio paikka, sanoisin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti