maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kaksi hyvää ja yksi paras

Hyviä uutisia Turusta:

Täällä aletaan kerätä biojätettä! Joku on ehkä huomannutkin, etä kierrättäminen on mulle lähellä sydäntä - se on pieni teko arjessa, jolla on iso merkitys maapallolle. Nyt vihdoinkin monen vuoden tuskailun jälkeen saan kierrättää Turussa myös biojätteeni, kun yli 20 huoneiston taloyhtiöihin tulee vuoden 2016 alusta biojäteastiat. Ai että miten hienoa!

Lähikaupassani on sipsibaari! Hämeentien K-Puhakka on jälleen kerran loistava edelläkävijä ja ratsastaa ilmiöiden aallonharjalla. Jo monena menneenä viikonloppuna kaupasta on löynyt sipsibaari, josta saa itse valkata sipsinsä näppärään paperipussiin. Ei enää megapusseja kun tekee mieli vai yhtä juustonaksua, ei enää ällötystä kun pitää syödä kaikki mitä ostaa isossa pussissa, ei enää harmitusta kun saa kerralla vain yhtä makua! Helppo, halpaa ja nerokasta. Ihana Puhakka! 


Loistava uutinen maailmalta:

Suomessa aletaan kierrättää muovia!

Ylen uutinen kertoi viime viikolla, että ensi vuoden alusta maahan perustetaan 600 muovinkeräyspistettä. Riihimäelle rakentuu muovijalostamo, jossa vanha muovi saa uuden elämän ja kiertää takaisin käyttöön. Tämä on mielesäni paras uutinen hetkeen. 

Olen tuskaillut jo kauan kotiin kerääntyvän muovin kanssa, yrittänyt vähentää sen ostamista ja harmitellut ettei täällä voi kierrättää. Israelissa muovirasiat heitettiin samaan kierrätykseen pullojen kanssa, ja Trash is for Tossers-blogin Lauren saa kotikaupungissaan New Yorkissa kierrätettyä lähes kaiken muovijätteensä. Suomessa muovijätettä syntyy vuodessa huimat 117 000 tonnia! Muovipulloja on kierrätetty iän kaiken   - miksi ei muun muovin kierrättäminen ole aiemmin ollut mahdollista?

Vältän toki jatkossakin turhan muovin ostamista, mutta joitain tuotteita on todella hankala ostaa ilman muovipäällystä. Ihanaa, että pian voin oman käyttöni jälkeen antaa muovit uusiokäyttöön, ja vähentää näin luonnonvarojen kulutusta. Hyvä Suomi. 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa puhakkarakkautta!! Sieltä on haettu joskus 2000-luvun alussa meille aina aamusin parhaat lämpimät karjalanpiirakat, eikä niitä voittaneita oo vieläkään löytyny, hihi!

    VastaaPoista
  2. Huimia uutisia! Olenkin tuskaillut meidän matokompostin kanssa, kun tuottaa aivan liikaa banaanikärpäsiä tuo hyyskä. Täytyy vain etsiä madoille uusi hyvä koti vuodenvaihteessa.

    VastaaPoista