torstai 23. huhtikuuta 2015

Kaksikomponenttiliimaa ja huonoja kiinnityksiä

Terveisiä täältä Saaran korupajasta! 

Huhtikuussa on päässyt yllättämään askarteluinnostus. Olen saattanut loppuun pari vanhempaa projektia ja näpertänyt muutamat ihan uudet ideat valmiiksi. Itsetehdyt korvikset ovat olleet pitkään se mun juttu, ja nyt kokoelma karttui hieman. 

Yhdet uudet korvikset tein vanhoista vetoketjujen vetimistä. Reilillä mukana olleesta laukusta hajosi (matkan aikana...) molemmat vetoketjut. Otin vetimet talteen muka korjaamista varten, mutta päätinkin että lienee kätevämpää vaihdatuttaa kokonaan uudet vetskarit laukkuun ja ottaa vetimet ihan uuteen käyttöön. 


Pienellä vaivalla sainkin aikaiseksi mainiot matkamuistokorvikset! Askarteluun tarvitsin vain korvisten taustoja ja kaksikomponenttiliimaa. Taustoja ja muita koruaskarteluun liittyviä romppeita saa askartelu- ja helmikaupoista. Liimaa saa varmaan samasta paikkaa, itsehän käytin hyväkseni iskän varastoja kotipuolessa. 

Homma itsessään on hyvin simppeli. Ensin tsekataan, mihin kohtaan taustat halutaan liimata. Sitten kyseisiä kohtia vähän karhennetaan metallille sopivalla hiekkapaperilla, ja kaksikomponenttiliiman molempia osasia levitetään haluttuun kohtaan. Sitten taustat vain nopeasti liimaan paikalleen ja varovasti kuivumaan. Ja tsazaam: korvikset ovat valmiit!


Askarteluinnostuksessani väkertelin myös tälläisiä värikynäkorviksia, joista tuli myös tosi kivat. Ongelmana vaan on nyt se, että ne hajosivat heti kun laitoin ne korviin. Liian huonot kiinnitykset. Koetan keksiä uuden keinon tehdä hieman kestävämmät versiot, niistä ehkä lisää sitten aikanaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti