tiistai 7. heinäkuuta 2015

Aalborg ABC

Lähtölaskenta 45/50

Millainen se Aalborg sitten on? Mitä siellä voi tehdä? Missä se edes on?

Aalborg, tai Ålborg niinkuin jossain lukee, on vielä aika vieras, mutta jotain tietoa kaupungista on ehtinyt korviini jo kuulua. Kyseessä on siis Pohjois-Tanskassa, Pohjois-Jyllannin saarella sijaitseva kaupunki. Se on n. 100 000 asukkaallaan Turkua paljon pienempi mutta kuitenkin Tanskanmaan neljänneksi suurin kaupunki. Aalborg on kulttuuri- ja opiskelukaupunki. Se sijaitsee Limvuonon etelärannalla, eli meri on tavallaan ihan lähellä vaikka sisämaassa ollaankin.

Aalborgissa on sekä Monki että Stadium, ja Lidl on melkein koulumatkan varrella. Tärkeitä asioita googletella tässä odotellessa!

Lisäksi sieltä löytyy monta uimahallia, puistoa ja hyvät pyörätiet. Vanha kaupunki näyttää mielettömän kauniilta. 

Yliopiston kampuksella on paljon keskenään ihan samannäköisiä taloja. Kaupungissa myös järjestettäneen paljon urheilukisoja, koska useampi tuttu on kertonut vierailleensa siellä moisten puitteissa. 

Keväisin kaupungissa järjestetään yksi pohjoismaiden isoimmista festivaaleista, Aalborg Carneval. Vaihtelua vapunvietolle, jes!

Ja mikä lupaavinta, aalborgilaisten on todettu jossain Euroopan komission tutkimuksessa olevan eurooppalaisista tyytyväisimpiä kotikaupunkiinsa. 

Paljoa en siis tiedä, joten aika suden suuhun tässä ollaan hyppäämässä. Mutta se on oikeastaan kivaakin. Kun ei tiedä oikein yhtään mitä odottaa, pääsee todennäköisesti yllättymään positiivisesti. Lisäksi saan ihan itse löytää kaiken jännittävän ja ihanan, kun matkaa ei ohjaa tuttujen suositukset tai turistiopas. Ja ainakin tuo viimeisin tiedonjyvänen lupaa aika hyvää kokemusta. 

Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti