torstai 29. tammikuuta 2015

Saat minut nyt halvalla

Maailmankirjat ovat hieman sekaisin nykyään. Oon nimittäin vähän kyllästynyt suklaaseen. Ja sipseihin. Ja jäätelöön. 

Älkää ymmärtäkö väärin, kyllä makeanhimo iskee vieläkin, ja aina välillä kanna kaupasta sipsipussin kotiin tai illanviettoon. Mutta sitten kun herkkuja on tarjolla, ei niitä tee mieli. Ei vaan... maistu. 

Toivon että tämä ei ole mikään kovin nopeasti ohimenevä vaihe. Toivon että tämä on mun kropan tapa kertoa että se tykkää enemmän rucolasta kuin riisisuklaasta. Ainakin huomaan nykyään, että ei herkuttelu loppujen lopuksi juuri edes palkitse. Tulee vain ällö olo. Vilpittömästi valitsen mieluummin banaanijäätelön kuin Ben&Jerrys-paketin. Aikamoista.


Vilpittömästi valitsen nykyään myös suklaan sijaan mieluummin näitä herkkuja, nimittäin halvaa. Joskus lapsuudessa sain hienoiset traumat kovettuneesta, hampaisiin tarttuvasta halvasta, ja välttelin sitä vuosikausia. Tänä vuonna kuitenkin annoin halvalle uuden mahdollisuuden. Ja ai että, kyllä kannatti!

Halvaa on monenlaista, mutta mun suosima on seesaminsiementahna tahiniin perustuvaa makeaa ainetta. Se on hyvää, lohkeilevaa, makeaa ja jännittävää. Varsinkin tämä kaakaohalva vie voiton suklaasta mennen tullen. Paljon parempi välipala jo täyttävyydeltään, saati terveellisyydeltään. Yksi kaveri suositteli tänään myös appelsiinihalvaa, jota kanssa taidan testata heti kun pääsen sellaiseen käsiksi! 

Ainoa miinuspuoli tässä on se, että koko ajan soi päässä Jenni Vartiaisen Halvalla -biisi. Mutta ei voi mitään, kaikkea ei voi saada. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti