tiistai 9. joulukuuta 2014

Minä sinua vaan

Ei vitsi kun oon niin rakastunut.
Tv-sarjaan.

Ylen SuomiLOVEa on nähtävästi jossain hehkutettu enemmänkin, mutta minä löysin sen ihan tyhjästä yhtenä tiistai-aamuna. Satunnainen nettiselailu muuttui kyyneliksi kun klikkasin Ylen etusivulta kiinnostavaa linkkiä ja pääsin sarjan nettisivuille. Sarjan ensimmäinen jakso valloitti täysin. Sinä aamuna lähdin kotoa onnen euforiassa ja illalla katsoin loputkin ilmestyneet jaksot. 


SuomiLOVEn ideana on se, että tavalliset ihmiset yllättävät rakkaitaan lauluesitysten kautta. Peruskaava on, että ensin yllättäjä kertoo suhteestaan yllätettävään, sitten mennään yhdessä johonkin ja siellä toisen lempiartisti esittää jollain tavalla suhteeseen liittyvän tärkeän laulun. 

Kyynelkanavat aukeavat usein jo tarinoiden kohdalla, mutta viimeistään laulun alkaessa ja yllättyneiden kasvojen loistaessa valuvat hymynsekaiset kyyneleet. Ohjelma on täysosuma. Sen tarinat ovat tosia, ihania ja toivoa luovia kertomuksia oikeasta elämästä. Rakkaudestaan puhuu niin poika äidilleen kuin vaimo miehelleen ja ystävä toiselle. Yhteiset polut ovat suuria ja koskettavia tai ihan tavallisia ja pieniä, mutta aina keskiössä on rakkaus. Rakkaus ja kiitos, arvostus siitä että toinen on tässä ja lupaus pysyä lähellä. 

Ihanaa on myös se, miten tarinoita kerrotaan musiikin avulla. Mitä erilaisemmat kappaleet ovat iskostuneet eri ihmisille tärkeiksi. Kun miettii omaa elämää, voisi heti luetella vaikka kuinka monta tiettyn ihmissuhteeseen linkittynyttä kappaletta ja tarinaa niiden takaa. On kiehtovaa nähdä, miten eri tavalla tututkin kappaleet ovat saaneet jonkun elämässä niin suuren ja erilaisen merkityksen. Ja se, miten laulut ja musiikki koskettavat ja lohduttavat. Sitä on ihanaa katsella. 

Suosittelin sarjaa kavereillekin, mutta ne eivät oikein ymmärtäneet mun "Siis se on niin iiiiiiiiihana! Niin ihana!" -kommentteja. Kuulemma onnellisuus on yliarvostettua. Ja pah sanon minä. Elämään tarvitaan iloa ja rakkautta ja onnenkyyneleitä. Kauniita hetkiä ja euforiaa. Ja jos niitä kaikkia saa yhdestä tv-sarjasta, niin silloin joku on todella onnistunut jossain!  

Jokaisen SuomiLOVE-jakson katsottua tulee sellainen olo, että haluaa halata rakkaitaan ja kertoa näille miten tärkeitä he ovat. Ja pitää kaikista ihanista elämässä olevista tyypeistä kynsin ja hampain kiinni. 

Ei kai sitä muuta elämässä pitäisikään tehdä. 

SuomiLOVE nettisivut täällä ja jaksot YleAreenassa.
Eka kuva täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti