perjantai 15. tammikuuta 2016

Paluu lähipuiston poluille

Täällä taas.

Joululoma Suomessa tarkoitti näköjään myös hiljaisuutta blogissa, mutta ehkä ihan hyvä niin. Pitkä ja rentouttava loma oli kyllä paikallaan syksyn kiireiden jälkeen. Oli aivan ihanaa vierailla kavereilla, vaihtaa kuulumisia ja syödä hyvin. Tarpoa pakkasessa ja lukea joululahjakirjoja. Olla vain ja ihmetellä. 

Eilen piti kuitenkin palata Tanskaan, ja pitkän pitkän matkan jälkeen rantauduin viime yönä lumiseen Aalborgiin. Tännekin on joululoman aikana saapunut talvi. Lunta on melkein enemmän kuin Orivedellä, mutta pakkasta ei onneksi ole kuin muutama hassu aste. Kauppareissullakin piti kouriutua hanskoista ja huivista etten ihan paahtunut Suomen pakkasten jälkeen. 

Tuntuu ihan hassulta että täällä on talvi ja lunta. Tuntuu että se kuuluu Suomeen, ja tämä on joku huijaustalvi. Mutta pakko se on uskoa. Kovin todellisia ovat ainakin lumipenkat joiden yli pitää kiivetä tien yli loikkiessa sekä ulko-oven eteen jäätyneet jääkimpaleet - nähtävästi lumityöt ovat ainakin etelästä tulleille kämppiksilleni tuntematon käsite. 


Vaikka ihana Suomi vähän vielä kummittelee kaipauksena, niin kummasti jo päivässä arki on laskeutunut pikku huoneeseeni. Samat tavat syödä aamupalaa sängyssä, samat öiset kohinat patterista, sama kylmä kylppärin lattia. Varsinkin samat lähipuiston polut miellyttävät, ja niille oli oikeasti kiva palata. Arki lähtenee ihan käsistä jo pian, kun kaikki joulun yli työnnetyt hommat tuntuvat pulpahtelevan esiin alitajunnasta. Lähipäiville on ainakin projektin tenttiä, työnhakua, portfolion vääntämistä ja kevään lukujärjestyksen suunnittelua. Aika tuskin siis tulee käymään pitkäksi, vaan lomalla kerätyn energian voi saman tien käyttää uusiin askareisiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti