sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Äitin ohjeella


Harvassa on ne kerrat kun jääkaapissa on parmesaania. Nyt oli kuitenkin yhden lounaan jäljiltä jäänyt pussillinen tuota herkkua, ja heti ilmaantui loistotilaisuus käyttää se. Reseptikansion välistä ilmaantui näet kuin tilattuna äitin aikoinaan mulle kirjoittama porkkana-parmesaanipannarin ohje. 

Äitillä itsellään ei ollut mitään muistikuvaa koko ohjeesta, mutta kyllä se käsialansa reseptistä vielä tunnisti. Mä muistelin hämärästi, että jotain puolitäyttävää ja herkullista ohjeesta saisi, joten kävin toimeen. Aika hyvin piti ajatukset paikkansa, pannari on mukavan kevyttä mutta silti täyttävää kesäruokaa. 

Alkuperäiseen reseptiin tuli nesteeksi maitoa, mutta korvasin sen vallan hyvin toimivalla vedellä. Rakuunan kanssa kannattaa olla varovainen, se on aika vahva mauste. Parmesaania sen sijaan voi olla enemmänkin. Itse syön näitä tsatsikin ja raejuuston kanssa, aamupalalla myös äidin tekemän jännittävän aamiaishillon eli banaani-raparperihillon kanssa. Toimii siis sekä makein että suolaisin täyttein!


Porkkana-parmesaanipannarit

250 g raastettua porkkanaa
5 dl vettä
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl rakuunaa
1/2 dl ruokaöljyä

Sekoita ensin vesi ja kananmuna hyvin sekaisin. Lisää joukkoon ensin porkkanaraaste ja sitten vähitellen jauhot. Lisää loputkin aineista, sekoita tasaiseksi. 

Paista leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä 225c asteessa noin 35 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista. Nauti suolaisten tai makeiden lisäkkeiden kera.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti