maanantai 21. syyskuuta 2015

Aalborg from above

Uusi kotikaupunki, tai oikeastaan mikä tahansa kaupunki, on aina kiva nähdä ylhäältä. Korkeilta paikoilta saa kokonaiskuvan kaupungista, hahmottaa naapurustojen rajat ja niihin vievät reitit paremmin. 

Aalborgissa näen maisemia korkealta vähän joka päivä, aina jos raahaudun kotoa kukkulan laelle. Paremman ja laajemman näkökulman pääsi kuitenkin näkemään Aalborgin tornista. Aalborgtårnet kohoaa läntisen kukkulan laella. Neljäkymmentä kruunua maksamalla saa hissikyydin 50 metrin korkeuteen, eli yhteensä kukkulan ja tornin laskemalla maisemia pääsee ihastelemaan 150 metrin korkeudelle merenpinnasta. Voittaa Näsinneulan!


Kävin tornissa keskiviikkona, joka oli aika pilvinen päivä. Maisemat oli slti näkemisen arvoisia; seutua halkova vuono ja sen keskellä oleva saari, valtavat keskussairaalan rakennukset ja oma koti kaukana toisen kukkulan rinteessä oli hienoa nähdä ylhäältä päin. Samoin Aalborgin punaiset katot ja tiivis mutta toimiva keskusta näyttivät luonteensa ihan eri tavalla ylhäältä katsottuna. Veikkaan, että aurinkoisena päivänä näkymät Pohjois-Jyllantiin olisivat olleet vielä huimemmat, mutta nytkin nämä (sumean lasin läpi otetut) kuvat kertovat kaupungista paljon. 


Läntistä Aalborgia, aluetta nimeltä Hasseris. Takana vuono ja siinä oleva saari.


Keskustan länsipuolta, oikealla alhaalla näkyy myös pala hautausmaata ja taidemuseon remonttia.


Keskusta, kaiken ydin. 


Itäistä Aalborgia, kaukana kukkulan rinteellä myös oma asuinalue Gug. Edessä yliopistollinen sairaala. 


1930-luvulla maatalousnäyttelyyn rakennettu torni oli turvallisen oloinen ja sisälsi jopa ravintolan. Tuulen tunsi silti hyvin, vaikka ei ollut edes myrskyinen päivä. Olinkin kaverini kanssa liikkeellä kreivin aikaan - tänään maanantaina torni onkin jo talvitauolla. 

2 kommenttia:

  1. Hui! Turvallisen oloinen!!! Mua jo heikottaa näin tornin kuvia katsoessa :)
    Mut näkymät on kyllä upeat!!

    VastaaPoista
  2. kyllä määkin ihmettelen, mitä hitsin turvallista on tuon näköisessä tornissa...mutta hyvä kun kävit, ennen kuin tulet "aikuiseksi korkean paikan kammoiseksi", -mom

    VastaaPoista