tiistai 6. tammikuuta 2015

Jätskirakkaus

Yksi syistä, minä takia en ikinä voisi ryhtyä vegaaniksi, on jäätelö. En voi kuvitella että en voisi syödä jäätelöä. Kesän tötteröt kioskilla, lautaselliset jädeä kaverien kanssa ja myöhäisiltojen Ben&Jerrysit on vaan niiiiiin rakas herkku. 

Nyt kuitenkin jäätelö on kohdannut vastustajan. Vuoden aikana olen nimittäin alkanut yhä enemmän lämmetä banaanijädelle. Se on maailman nerokkain ruoka: jäätynyttä banaanina joka murskataan jäätelöksi. 

Herkku on ollut tuttu jo monta kuukautta, mutta syksyllä keksin viedä sen ihan uusiin ulottuvuuksiin. Ripaus kaakaojauhetta muuttaa banaanimössön ihanaksi sulkaajäätelöksi! Tätä olenkin siten makustellut koko loppuvuoden siinä määrin, että tehosekoittimeni otti ja hajosi kovasta käytöstä...

Banaanijätski on supernopea, terveellinen ja monipuolinen herkku. Uusia makuja saa vaikka edellämainitulla kaakaojauheella, maapähkinävoilla, marjoilla... Ideoita olisi vaikka mitä, ja sormet syyhyää toteuttamaan niitä. Banaanijäätelöstä onkin tullut arjen karkinkorvike, herkkuhetkien ilo ja terveellinen välipala. Kokeile säkin!


Banaanijäde

1 banaani
1 tl kaakaojauhetta

Kuori kypsä banaani ja viipaloi se pakaterasiaan. Jäädytä pakastimessa yön yli. Kippaa jäiset viipaleet blenderiin tai tehosekoittimeen, lisää kaakaojauhe ja surauta murskaksi. Sekoita välillä lusikalla jos seos jää kököille tai painuu pohjalle. Siirrä kulhoon ja makustele heti. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti