lauantai 28. syyskuuta 2013

Joskus kokkaan vahingossa

Nykyään elämä on sen verta kiireistä, etten ehdi paljoa kokkailla kotona. Tai ehkä ehtisin, mutta priorisoin sen ajan mieluummin muuhun (lue = nukkumiseen) ja syön kunnon lounaan opiskelijaruokalassa. Tänä syksynä on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että hella saattaa seistä käyttämättömänä viikon ennen kuin paistan sillä yhden kananmunan. Sitten se on taan käyttämättömänä viikon. Epätavallista mulle, mutta jotenkin virkistävää. 

Joskus tulee kyllä vieläkin kokkailtua. Suunnitelmalliset ateriat tuntuu jäävän ajatuksen asteelle, mutta spontaanit ateriat pääsee ajoittain toteutukseenkin. Niinkuin tässä yhtenä iltana: tulin nälkäisenä töistä kotiin ja suunnittelin syöväni hedelmiä. Sitten tekikin mieli raejuustoa. Sille piti keksiä jotain seuraksi. Päätin pilkkoa paprikaa. Sitten jääkaapista löytyi tortillalevyjä. Päätin paistaa paprikat sipulin kanssa pannulla ja laittaa tortillojen väliin. Sitten löysin papuja. Heitin ne pannulle. Pöydällä lojui hunajaa. Heitin sitä sekaan. Ja pilkoin vielä hetken mielijohteesta manteleita joukkoon. Ja kas, iltakokkailuna olikin syntynyt lämmin ja herkullinen tortillatäyte, ihan vahingossa!

Samana päivänä kävi jotain muutakin kummaa. Menin ystävän kanssa parin tunnin jumpan jälkeen nälkäisenä kauppaan. Yleensä siinä käy niin, että mahan kurniessa ostaa kaikkea rasvaista ja sokerista, karkkia ja ranskiksia. Mutta nyt hämmennyttiin. Kummankin kroppa huusi proteiinia! kasviksia! ja ostoskoriin kertyi vain tervellisiä, fiksuja ruokia. Jäätelöaltaaseen en vilkaissutkaan. Niin kummaa, mutta hienoa! Jonkinlaista terveellistä kehitystä on havaittavissa.


Papupaprikatortillat

6 tortillalevyä
1 sipuli
1 suippopaprika
1 prk kidneypapuja
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
2 tl soijakastiketta
ripaus suolaa
kourallinen manteleita rouhittuna
lisäksi raejuustoa

Suikaloi paprika ja leikkaa sipuli siivuiksi. Kuullota niitä pannulla öljyssä ajoittain sekoitellen, niin että ne pehmenevät. 

Huuhtele ja valuta pavut ja heitä ne kasvisten sekaan pannulle. Sekoita hetki ja lisää sitten ensin hunaja hyvin sekoittaen, sitten soija ja suola jälleen sekoittaen. Heitä lopuksi joukkoon mantelit ja paista noin minuutti. Käännä levy pois päältä ja anna hautua hetki jälkilämmöllä. 

Lämmitä tortillalevyjä hetki mikrossa ja kasaa niiden keskelle paputäytettä ja raejuustoa. Nauti lämpimänä ja onnellisena. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti