lauantai 15. syyskuuta 2012

Yllättävä inspiraatio

Ideoita uusiin ruokiin saa ajoittain mitä yllätyksellisimmistä paikoista. Joskus tuoksu kadulla johdattaa ajattelemaan alkuperäänsä, toisaalta taas lehdessä saattaa olla resepti, joka ei ihan natsaa mutta tarjoaa pohjan jollekin vielä suuremmalle. Ruoka-annos ravintolassa tai ruokalassa voi saada haaveilemaan omasta versiosta, tai sitten inspiraation antavat vihanneshyllyn raikkaat värit.
 
Tämän herkun ajatus lähti työpaikan pakastepitsoista, joissa on täytteenä paprikaa ja fetajuustoa. Itse pitsat eivät ole mitään mannaa kovine reunoineen ja suolaisine kastikkeineen, mutta kahden pääraaka-aineen liitto sai kulinaristin aivot raksuttamaan. Tätä pitää kokeilla kotonakin, tajusin. Ja pienen mietinnän ja kaupan hyllyjen välissä harhailun tuotoksena syntyi syksyn hittiherkku, fetapaprikatortillat.
 
 
Fetapaprikatortillat
 
2 eriväristä paprikaa
1 sipuli
ruokaöljyä paistamiseen
1/2 tlk  chilitomaattimurskaa
hippunen suolaa ja pippuria
1 rasiallinen fetakuutioita
jääsalaattia
8 tortillalevyä
 
Suikaloi paprika ja sipuli pitkiksi suiroiksi. Kuullota ensin sipulia hetki pannulla ja lisää sitten paprikat. Kuullota niitä yhdessä miedolla lämmöllä kunnes paprikat ovat mukavan pehmeitä.
 
Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna seoksen hautua ainakin 10 minuuttia niin, että neste vähenee ja seos tiivistyy. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja heitä sitten fetakuutiot mukaan. Hauduttele seosta taas noin 10 minuuttia tai pidempäänkin, jos se tuntuu hyvältä. Seoksen tulisi olla aika tiivistä niin, ettei neste valu helposti tortillosita pois.
 
Täytä tortillat lämpimällä paprikafetatäytteellä ja salaatilla. Nauti hyvässä seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti