torstai 3. lokakuuta 2013

Sinfonioita ja kakofonioita

Hummusjutut jatkuu. Se on meinaan siitä kiva aihe, että siitä keksii loputtomasti variaatioita ja sen mukaisesti puhumista. Hummuksesta voi tehdä vaikka millaisia erilaisia versioita lisäämällä sinne eri aineksia. Nokkosta, punajuurta, papuja... Hummus imee itseensä melkein mitä vain makuja ja sulauttaa se ihanaksi sinfoniaksi. Tai joskus kakofoniaksi, mutta siitäkin voi ottaa opiksi. 

Tällä kertaa tein tomaattihummusta, joka on satumaisen helppo versio tavallisesta tahnasta. Senkun lisää perushummukseen tuubista tomaattipyreetä, joka senkin on sairaan halpaa. Rakastan tomaatteja, rakastan hummusta, kaikki voittaa. Tein tätä samaa hummusta elokuussa, ja silloin se maistui jännästi tomaatti-tonnikalakastikkeelta. Nyt se maistuu raikkaalta ja lempeältä. Reseptissä ei ole muuta eroa kuin sipulin määrä ja mausteet - pienillä jutuilla saa siis valtavia eroja aikaan. Mut niinhän se kai on elämässäkin. Pienet asiat ratkaisee ja silleen. 



Tomaattihummus

1 tlk kikherneitä
1/2 sipuli
1/2 tuubia (70g) tomaattipyreetä
rupaus suolaa ja pippuria
1 1/2 rkl lime- tai sitruunamehua
2 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 tl savupaprikajauhetta
tarvittaessa öljyä notkistamaan tahnaa

Siivilöi ja huuhdo herneet ja piljo sipuli pieneksi. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa loraus öljyä, jos tahna on liian paksua. Nauti leivän päällä, lisäkkeenä, miten vaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti