tiistai 22. lokakuuta 2013

Myrskyjä ja meditaatiota

Lokakuu viilettää ohi sellaista vauhtia, että jos en keskittyisi olemiseen voisi se kadota huomaamatta alta. Väsymykset ja stressit on onneksi taas pakottaneet ottamaan sopivan rauhallisesti (lue: normaalisti hullunmyllyn sijaan) ja vapaahetkinä on ehtinyt oikeasti nauttimaan syksystä. Toteamaan, että tänään on tiistai, tänään sataa, tänään olen elossa. 

Kiireen keskellä pysähtymistä ja keskittymistä auttamaan on löytynyt kaksi asiaa. Ensimmäinen löytyy netistä ja on nykyään lähes jokapäiväisessä käytössä pänttäyksen ja kirjoittamisen taustalla. Naturesoundsfor.me on ihana sivusto, jossa voi leikkiä olevansa luonto-dj. Eri valikoista saa valita erilaisia luonnon ääniä, eläinten huutoja tai vaikka airojen loisketta ja kolinaa. Useimmiten soittelen tuulta puun lehdissä tai lumimyrskyä lukemisen taustalle. Nukkuminenkin sujuu vaikeinakin iltoina vähän paremmin, kun taustalla kuuluu sateen rauhallinen ropina. 


Toinen rentoutumiskikka on perinteinen meditaatio. Fiksuna tyttönä ennakoin jo syksyn alussa kaipaavani lisärentoutusta ja ilmoitin itseni tietoisuustaidot ja jooga stressinhallinnan keinoina -kurssille. Nyt käyn kerran viikossa makoilemassa liikuntasalin lattialla, vähän venytellen ja hengitellen. Ja se on tosi ihanaa! Kesti aika kauan ennen kuin uskalsin tehdä kotiharjoituksia arkisinkin, mutta nyt uutena iltarutiinina on iltajooga ja kehomeditaatio. Yhteensä puoli tuntia hiljaisuutta, kevyttä liikettä ja rauhoittumista hengitykseen keskittyen, ja nukkumaan on niin paljon helpompi mennä. 

Mitä rentoutumiskikkoja tai stressinhallintakeinoja teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti