keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Oops-a-daisy!


Tajusin tässä syyn lauantaiseen maailmanparannusflow-oloon. Luulin, etten pysynyt housuissani kauniin sään ja iloisen mielen takia, mutta syy taitaakin löytyä Ravintolapäivässä syömästäni raakasuklaasta! Erästä artikkelia kootessani selvitin, että suklaasta löytyy piristävää trypofaania, mielialaa nostavaa serotoniinia sekä amfetamiinille sukua olevaa fenyylietyyliamiinia. Tutkijat ovatkin todistaneet, että suklaalla on samaa ”pilviin” nostavaa vaikutusta kuin marihuanalla! Ja luonnollosesti raakasuklaassa kaikki vaikutukset ovat vain entistä vahvempia. Ei mikään ihme, että vähän hymyilytti.

Raakasuklaata on tullut vedettyä lauantain jälkeenkin, sillä onni potkaisi ja voitin arvalla kaakaonibsejä, murskattuja kaakaopapuja. Makeanhimossani leivoin keksejä, joihin heitin niitä, ja voi vide! Tuli vahingossa ihan sairaan hyviä keksejä! Nibsit toimii loistavasti pähkinöiden kanssa, ja korvaa suklaan paremmin kuin hyvin. Makua löytyy, muttei liikaa, ja taas alkaa hymyilyttää jos syö parikin keksiä putkeen. Oikeaa suklaatahan pitäisi syödä jotain monta kiloa, jos tahtoisi "suklaahumalaan", mutta näillä temppu hoituu hetkessä. Huhhuh. 

Kuvat ovat Linnapuistosta, jossa paistattelin päivää keksien kanssa kukkaloiston keskellä. Voisipa taas tänä kesänä tehdä seikkailun linnaan... Ja voisi leipoa lisää keksejä...



Superkeksit

3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
2 dl sokeria
1 muna
1 dl kaakaonibsejä
1 dl hasselpähkinärouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Palastele toiseen kulhoon kylmä voi ja kaada sokeri sen päälle. Sekoita nämä sähkövatkaimella keskenään kuohkeaksi seokseksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi.

Lisää kuivat aineet munasokerivoivaahtoon ja sekoita sähkövatkaimella niin, että seos muuttuu ensin murumaiseksi ja sitten pikkuhiljaa kökkööntyy hieman. Lisää joukkoon nibsit ja pähkinärouhe ja sekoita ne tasaisesti sekaan.

Painele taikinaa kulhon pohjalle hieman kasaan ja laita taikina jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

Nostele taikinasta 2/3 kananmunan kokoisia könttejä pellille. Älä tasoita niitä, sillä ne laskeutuvat itse uunissa paljon paremmin. Paista 175 asteessa 20 minuuttia tai kunnes keksit ovat hieman rusehtavia. Tärkeää on, että jäähdytät keksit ritilällä, jolloin niistä tulee perinteisiä cookieseja, pinnalta rapeita ja sisältä hieman pehmeitä.


2 kommenttia:

  1. Kerran söin tosi pahaa raakasuklaata ja jäi traumat. Tutustuttaisitko mut joskus johonkin vähän parempaan kamaan? ;)

    VastaaPoista
  2. No eihän se ikinä maitosuklaan tasolle nouse, mutta ainakin noi nibsit on tosi herkkuja. :) Kattellaan, eiköhän joku raakasuklaahetki onnistu.

    VastaaPoista