perjantai 3. tammikuuta 2014

Unohdetut rakkaudet

Monia asioita ei edes tajua kaipaavansa ennen kuin ne läjähtävät päin naamaa. Niin on laita monen ystävän, kirjan ja näköjään myös italiansalaatin kanssa. Hyvät puolet haihtuvat mielestä, katoavat menneisyyden massaan ja harmaantuvat. Mutta sitten, kun niihin törmää uudelleen tajuaa kadottaneensa kultasuonen. Miten jotain niin hienoa voi hukata?

Italiansalaattia en ollut syönyt moneen vuoteen, en sen jälkeen kun ryhdyin kasvissyöjäksi. Enkä kaivannutkaan - mitä sitä itseään vaivaisi kaupan eineksillä. Mutta sitten opiskelijalounaalla vastaan sattui kasvisversio salaatista, ja voi - se oli menoa se. Italiansalaattihan on neroutta. Kasviksia, juureksia, spaghettia(!!!), siinähän on ateria yhdessä salaatissa. Ja kuin kohtalon oikusta löysin samana päivänä lehdestä italiansalaatin ohjeen, jonka tänään sain vihdoin myös toteutukseen. 

Kaupan italiansalaatti on usein sellaista majoneesimössöä. Tässä versiossa majoneesia ei ole lainkaan, vaan korvasin sen mielestäni iha onnistuneesti caesar-salaatinkastikkeella. Salaatti onkin parhaimmillaan vasta muhittuaan yön jääkaapissa, niin että maut ovat pehmenneet ja imeytyneet. 


Kasvisversio italiansalaatista

2 kuorineen keitettyä porkkanaa
2 kuorineen keitettyä perunaa
1 hapahko omena
1 maustekurkku
2 dl pakasteherneitä
3 dl keitettyä spaghettia
kastike:
1/2 dl caesarsalaatinkastiketta
1 rkl valkoviinietikkaa

Kuori ja paloittele porkkanat, perunat ja omena, paloittele maustekurkku. Saksi myös spaghettia pienemmäksi. Sulata herneet pikaisesti kuuman veden alla siivilässä. Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. 

Kaada sekoituksen päälle ensin salaatinkastike  ja sekoita se hyvin. Kaada sitten joukkoon vielä valkoviinietikka ja sekoita reippaasti lisää. Tarjoile kylmänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti