sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Yhdistelmiä

Ikinä ei voi tietää mitä saa aikaan, kun yhdistää kaksi vahvasti kokemaansa ainetta.

Kaksi hyvää - suklaa ja pulla = kamalaa.
Kaksi pahaa - kesäkeitto ja kookosmaito = hirrrrveää
Kaksi toimivaa - valkosuklaa ja metsämansikka = mitäänsanomatonta
Kaksi mitäänsanomatonta - parsakaali ja linssit = herkkua
Suosikki ja inhokki - puolukka ja inkivääri = ihana yllätys
Kaksi just hyvää - porkkana ja chili = järkyttävää
Yksi outo ja yksi varma - munakoiso ja valkosipuli = namia

Joskus sitä vaan saa aikaan hyvän kombinaation, joksus epäonnistuu täydellisesti. Joskus kaksi toimii hyvin yhdessä ja toisessa ruoassa niitä ei saa yhdistettyä millään.

Mutta yökki ja herkku - punajuuri ja aurajuusto = tosi hyvää!

En tykkää yhtään punajuurista. Ainoa kiva asia niissä on hauska väri. Lapsesta asti olen kieltäytynyt syömästä niitä missään muussa kuin kahdessa muodossa - Forssan punajuurisalaatissa, jossa on tarpeeksi majoneesia peittämään punajuurien makua, ja tässä äitin kehittämässä paistoksessa. En tiedä oliko yrityksenä saada nirsot lapset syömään punajuurta vai ihan vain kokeilla omia suosikkejaan keskenään, mutta äiti onnistui aikanaan tarjoamaan meille punajuurta minunkin hyväksymässä muodossa. Taikakeinona oli heittää pataan melkein kokonainen aurajuusto. Ja kas vain, se kumoaa sopivasti punajuuren maun. Kombinaatio on niin hyvä, että se sai minut ostamaan punajuuria ihan omaankin keittiöön.




Aura-punajuuri-paistos

3 punajuurta
2 porkkanaa
1 sipuli
1 1/2 dl vettä
suolaa
pippuria
3/4 aurajuustokolmio

Pilko tai suikaloi juurekset ja hienonna sipuli. Paista niitä pelkiltään paistinpannulla niin, että ne pehmenevät mutta eivät ruskistu. Kun juurekset alkavat olla pehmeitä ja sekoittunet hyvin, kaada joukkoon vesi ja mausteet. Sekoita ja anna hautua noin vartti.

Sekoita seosta aika ajoin. Murustele sitten joukkoon aurajuusto ja sekoita huolellisesti. Anna paistoksen hautua vielä ainakin 10 minuuttia tai maun mukaan - itse tykkään ihan pehmeästä ja mehevästä seoksesta. Tarjoile riisin tai perunoiden kera nauttien.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti