tiistai 24. marraskuuta 2015

Kirjastosta päivää

Terkkuja täältä Aalborgin kaupunginkirjastosta. Täällä istun taas opiskelemassa. Juuri nyt hommat ei suju niin yhtään, varmaan koska olen tuijottanut samaa tekstiä sunnuntaista asti, eikä se ole vieläkään valmis.

Tästä kirjastosta on tullut viime viikkoina melkein toinen koti - tehdään koko ryhmä pitkää päivää projektin kanssa. Istun koneen ääressä välillä kotona, välillä täällä - vähän riippuu siitä mikä paikka kyllästyttää ja jaksanko polkea keskustaan. Sunnuntaina tulin kirjastoon yhdeksitoista, tänään kymmenen jälkeen.  Illalla lähden kotiin joskus seitsemän maissa. 

Tänään kirjastossa on kamalasti väkeä, oli vaikea löytää pöytäpaikkaa. Ihmiset istuvat ryhmissä opiskelemassa, kokoustavat projekteista ryhmiensä kanssa ja jaloittelevat lukumaratonien keskellä. Kaiken keskellä juoksentelee päiväkodillinen pikkulapsia, ja joku soittaa alakerran flyygelillä klassista. Ulkona sataa. 


Parin tunnin päästä kipaisen puolen kilometrin päähän yliopiston kirjastoon oman ryhmän tapaamiseen. Nähdään porukalla kaksi tai kolme kertaa viikossa. Se on hyvä - tänäänkin tapaaminen vähän rytmittää päivää. Yhdessä käydään jokaisen tekemiä tekstejä läpi ja suunnitellaan seuraavia hommia. On mukavaa nähdä, miten aina saadaan jotain aikaiseksi. 

Kirjastoelämää ja pitkiä päiviä on edessä vielä tasan kolme viikkoa. Sitten 17.12 on projektin palautus ja aikaa huokaista. Taidan kyllä tosin ottaa itselleni vapaapäivän huomenna tai ylihuomenna - ihan seitsemää päivää viikossa en millään jaksa opiskella. Se että tuijottaa tunnin samaa sivua yleensä viittaa vähän siihen, että tauko olisi tarpeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti