sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Muoviset karkinkääreet ja muita ongelmia


Muovittomuuden haasteet alkaa pikkuhiljaa lisääntyä kun päivät kulkee. Kun juttu ei ole niin uusi, se välillä katoaa mielestä ja huomaa rutistavansa kädessä muovisia karkinkääreitä. Alussa hamstratut rahkat ja raejuustot alkaa loppua, ja ensi viikolla pitää keksiä vaihtoehtoja niiden tilalle. Huomaan myös himoitsevani ruokia joita en voikaan ostaa tuosta vain. Nachoja, nuudeleita wokkiin, pakasteita tai muuta yksinkertaista mutta nyt mahdotonta. Mielessä on alkanut jo syntyä ruoka- ja kauppalista siitä, mitä kaikkea syön sitten, kun voin taas ostaa muovia. 

Kaverit ovat kyselleet vähän enemmän sitä miten olen nyt pärjännyt. Vielä on helppo vastata että hyvin, koska tapoja ei ole tarvinnut juuri muuttaa. Yhdessä on pohdittu mitä kaikkea joudun jättämään pois, ja varsinkin vessapaperin kohtalo kiinnostaa monia. Toivon kyllä itsekin ettei se lopu kesken. Tänään multa kysyttiin myös mitä teen jos shampoo loppuu. En kyllä tiedä. Kai pesen hiukset jollain leivinjauheella sitten. Onhan maailman nyt oikeasti väärällään kaikkia niksejä miten huolehtia itsestään kotikonstein. Voi olla kiinnostavaakin, jos pääsee kokeilemaan niitä. 



Onnistuneesti olen vältellyt suurta osaa muoviostoksista, oikeastaan tuota vahinkokarkkia ja keskiviikon sähläyksiä lukuun ottamatta. Olen valinnut noutoruoankin pakkauksen mukaan. Kaupassa oli yllättävän hankalaa käydä kun tarkoituksena oli ostaa jotain nopeaa iltaruokaa. Suurin osa ateriamahdollisuuksista vaatii kokkaamista ja pilkkomista, kun ei ole mahdollista tarttua valmisruokiin. Nyt käteen tarttui tölkkipapuja, chili ja irtokarkkeja. Tässä on siis vielä parantamisen varaa. Pääosin olen syönyt kotona iltaisin kanamunia, leipää ja puuroa. Voi olla että nekin alkavat jossain vaiheessa kyllästyttää… 



Haaste tuntuu tähän mennessä oikein mukavalle, eikä lainkaan haastavalle. Olen saanut järjestettyä elämäni aika hyvin niin, ettei muovia juuri nyt tarvitse ostaa. En ole kohdannut suurempia vastoinkäymisiä eikä asian pitäminen mielessä ole vielä tuntunut vaikealta. 

Kuvat parin vuoden takaa Ranskasta. Törmäsin Lyonin kaduilla kauppaan jossa kaikki myytiin pakasteina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti