torstai 22. elokuuta 2013

Hummukseni hei

Mulla on tietyissä piireissä jonkinlainen maine. Sellainen hummusmaine. Oon pariin otteeseen tehnyt hummusta yhteisiin humputteluihin, ja siitä on sana lähtenyt kiirimään että Saara on hummustyttöjä. Asiaa on edistänyt vielä se, että mun reseptiarkistoista löytyy huimasti erilaisia hummusvariaatioita, aina tomaattihummuksesta purppurahummukseen. Lisäksi taidan olla aika innostunut kun puhun hummuksesta. Mutta mistä sitä ei innostuisi jos ei lempiruoastaan?

Tällä erää olinkin maineeni veroinen ja kehittelin ihan uuden hummuksen. Nokkoshummus yhdistää innostusteni parhaat puolet - villiyrtit ja kasvistahnat. Ja se toimii! Onnistuneet koekeittiömeiningit eivät ole aina itsestäänselvyys, mutta kikherneet ja nokkoset ystävystyivät selkeästi heti. 


Nokkoshummus

1 dl kuivattuja kikherneitä
2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
kourallinen kuivattua nokkosta
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Liota kikherneitä yön yli ja keitä niitä sitten hiljaksiin tunti. Tunnin jälkeen heitä sekaan nokkoset ja keitä vielä pari minuuttia. Siivilöi nokkoset ja kikherneet kulhoon jäähtymään.

Pilko sipulit hienoksi ja sekoita ne kikherne-nokkoskulhoon. Lisää joukkoon tahini ja sitruunamehu sekä mausteet. Sekoita ensin aineet sekaisin kauhalla ja muussaa sitten tahnaksi sauvasekoittimella. Yritä saada kaikki kökköset muussattua, jotta tahinista tulee mukavan pehmeää ja notkeaa. Lisää tarvittaessa öljyä, jos tahna tuntuu liian kovalta. 

Nauti esimerkiksi leivän päällä, salaatin lisänä, perunoiden kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti