maanantai 29. joulukuuta 2014

Ekojoulu

Joulu tuli ja meni, tänä vuonna vähän pienemmällä hälinällä kuin yleensä. Se paljon hehkutettu joulufiilis oli lähinnä vain alle metrin päässä joulukuusesta, ja muuten loma pyhitettiin levolle ja lukemiselle. 

Tänä vuonna joulun parhaat hetket eivät olleetkaan lahjat tai koristekrääsän levittäminen. Kauneita oli seistä ulkona revontulien alla, maistella hyvää juustoa ruokapöydässä ja kävellä järven jäällä auringonsäteissä. 

Vaikka materia ei päässyt lähellekään aineettomien asioiden tärkeyttä, oli joulussa silti mukana antamisen iloa. Rakastan lahjojen antamista. On ihanaa pohtia mikä toiselle voisi olla rakasta tai kiinnostavaa, mitä puolia maailmasta tahtoisi jollekin avata tai miten näyttää etä välittää. Täydellisen ja osuvan lahjan keksiminen on lempipuuhiani, ja joululahjoja pohdin ja hankin läpi vuoden.

Tänä vuonna oma maailmankatsomus ujuttautui mukaan lahjasuunnitelmiin. Läheiset saivat niin ulkokuoreltaan kuin sisällöltään astetta ekompia paketteja.


Joulun aikaan käytettävä pakkausjäte ällöttää. Metreittäin muovinarua ja ohutta paperia revitään auki ja heitetään roskiin yhden illan aikana. Tähän reagoin pakkaamalla lahjani ekologisemmin. Valkaistun ja väritetyn lahjapaperin sijaan ostin vanhaa kunnon pakkauspaperia, jonka valmistus on ainakin vähän ekologisempaa. Lisäksi sitä voi käyttää ympäri vuoden, eikä nurkkiin jää pieniä paloja joulupaperia pyörimään vuodeksi.

Naruksi en halunnut ostaa muovista lahjanarua, mutta kotona ei ollut myöskään mitään kaunista paperinarua. Myöskään pakettikortien ostaminen vain yhtä hetkeä varten ei houkuttanut. Ratkaisin koristelun askartelemalla paperista ja ylimääräisistä kontaktimuovinpalasista lumisateisia pakettikortteja suoraan paperiin. Nättiä ja helppoa!

Mitä sitten tulee pakettien sisältöön, tänä vuonna kuusen alta löytyi muun muassa seuraavia:
-Noora Shinglerin Marjoja ja Maskaraa -kirja.
-kirjoja
-ekopopcornia
-pikkuisia mehikasveja

Ja kovin olivat kaikki tykättyjä. Ekompaa uuttavuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti