tiistai 28. lokakuuta 2014

Puuron ihme

Nykyään lemppariruokablogini on mainio Hannan soppa. Siellä reippaalla ja rennolla otteella taiotaan ruokaa niin arkeen kuin vähän fiinimpiin tilanteisiin. Usein lautaselle pääsee myös aasialaisen keittiön herkkuja. Reseptit toimivat, kuvat nostavat kuolan suupieliin ja aina on tunne että oppii jotain vaivatonta mutta uutta ja kiehtovaa. 

Lokakuussa törmäsin kyseisessä blogissa kuitenkin johonkin ennenkulumattomaan. Aivan käsittämättömään ja täysin hämmentävää reseptiin. Hernepuuroon. Siis kaurapuuroon, jossa on herneitä. Suolaiseen puuroon. Mitä ihmettä? Ei voi olla hyvää.

Bloggari Hanna kuitenkin perusteli hernepuuron herkullisuutta todella vakuuttavasti. Suoraan lainatakseni juttu päättyi näin: "Hernepuuro on ihanaa." Pakkohan sitä on uskoa kun toinen niin väittää, joten puuron suurkuluttajana oli tarttuttava haasteeseen. Keräsin raaka-aineet kotiin, ja pari viikkoa aihetta kuumoteltuani tartuin pannuun. 

Harvoin on jännittänyt yhtä paljon kokkailun lopputulos, mutta pettyä ei tarvinnut. Hernepuuro oli ihan mieletöntä. Suussasulavaa, pehmeää, suolaista ja lempeää. Täyttävää, helppoa ja ylellistä. Ei voi muuta todeta, kuin että hernepuuro on ihanaa.   


Hernepuuro à la Hannan Soppa


1 rkl voita

½ sipuli

1 dl isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita

n. 3 dl kasvislientä

1 dl pakasteherneitä

1 dl vastaraastettua parmesania

2 rkl smetanaa

suolaa & mustapippuria



Silppua sipuli. Kuumenna pannu tai pieni kattila ja sulata siinä voi. Freesaa sipulisilppua n. 5 minuttia, kunnes läpikuultavaa. Lisää kaurahiutaleet ja ala lisäämään vettä desi kerrallaan, sekoitellen, ihan niin kuin tekisit risottoa. Osa kaurahiutaleista kypsyy nopeammin (jos käytät kaurasuurimoita, tarvitset enemmän kasvislientä ja aikaa). 

Sekoita joukkoon herneet, juusto ja smetana. Sammuta liesi ja anna muhia pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaavi puuro kulhoon tai kahteen ja raasta vielä päälle parmesania. Nauti heti.

(ohje suoraan Hannan soppa -blogista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti