keskiviikko 20. elokuuta 2014

Heureka!

Vuoden nerokkain ruokateko: heittää spontaanisti tölkillinen ananasmurskaa wokkiin. Tulos veti aivan sanattomaksi. 

Ananaksen makea ja soijakastikkeen suolainen yhdistelmä, rapsakat parsakaalit ja pehmeät nuudelit ja ananakset, koko makujen sinfonia nousi ihan uusiin sfääreihin. 

Ohhoh.

(Väitän ettei järjettömällä nälällä ollut tässä yhtälössä mitään osaa.)


Ananaswok

sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
parsakaali
pieni kesäkurpitsa
2 rkl ruokaöljyä
3 rkl soijakastiketta
1 tlk ananasmurskaa
mungpapunuudeleita

Keitä nuudeline keitinvesi kiehuvaksi ja nosta kattila pois levyltä. Laita nuudelit kuumaan veteen ja laita kansi päälle. Jätä hautumaan.

Paloittele kaikki kasvikset ennen paistoa. Leikkaa sipuli puoliympyröiksi ja pilko valkosipuli pieneksi hakkeeksi. Pilko porkkanat  ja kesäkurpitsat pitkiksi suikaleiksi. Paloittele parsakaali palasiksi. 

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja pyörittele lastalla kunnes ne ovat kuultavia. Lisää porkkanat pannulle. Pidä levy melko kuumalla ja sekoittele jatkuvasti lastalla. Lisää parsakaali ja kesäkurpitsa ja sekoittele noin 5 min, kunnes vihannekset vähän pehmenevät.

Kaada sekaan soijakastike. Lisää myös öljyä tarvittaessa. Sekoittele vielä muutama minuutti. Ota levy pois päältä.

Huuhdo nuudelit siivilässä. Halutessasi voit saksia niitä lyhyemmiksi, mikä helpottaa syömistä. Kippaa nuudelit ja ananakset wokin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna maustua vielä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.

Nauti tuoreena ja lämpimänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti