sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viherkeitto

Villiyrttikausi on parhaimmillaan, hurraa! Toukokuu on aina ollut lempikuukauteni, ja nyt siinä miellyttää myös uusien versojen työntyminen maasta ja mullantuoksuisessa metsässä hortoileminen. Tässä kuussa kaikki lempiyrttini yhtäkkiä rehottavat kaikkialla ja ovat vielä pieniä herkullisia versoja kesän kuivien kasvustojen sijaan. 

Viileät kevätpäivät onkin parasta aikaa kierrellä lähipusikoita. Nokkonen on aina varma löytö - sitä kasvaa melkein missä vain, ja sen on helposti tunnistettava ja kokattava. Tällä kertaa yhdistin sen torilta löytyneisiin parsoihin ja kesäkurpitsaan, ja voilá, tuloksena on kevyt, herkullinen ja ennen kaikkea mielettömän kauniin värinen keitto!


Viherkeitto

1,5 litraa vettä
1 kasvisliemikuutio
2 perunaa
1 kesäkurpitsa
6 tankoparsaa
2 kourallista nokkosta 

Huuhtele nokkonen ja ryöppää se omassa kattilassaan. Huuhtele ryöpätyt versot ja pilko ne. Jätä odottamaan. 

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio. Veden lämmetessä kuori ja pilko perunat ja laita ne veteen kiehumaan. Perunoiden kiehuessa pilko kesäkurpitsa, kuori parsojen varret ja pilko parsatkin. Kun perunat ovat kiehuneet n. 10 min, lisää kesäkurpitsat ja parsat kattilaan. Keitä kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä. 

Lisää keittoon nokkoset ja sekoita se tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Maista ja lisää suolaa jos tahdot. Nauti lämpimänä leivän kera.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti